Air France-KLM prisas av Citi Research och Google för sin digitala kapacitet

0
446
Air France-KLM
Air France-KLM prisas av Citi Research och Google

Air France-KLM prisas av Citi Research och Google för sin digitala kapacitet

Air France-KLM utmärker sig som det flygbolag som har bäst digital kapacitet i Europa, enligt den senaste upplagan av rapporten ”European Airlines – Airtech Re-visted” som har genomförts av Citi Research. Rapporten baseras på SkaiBlu’s ”Digital Airline Scoring”, och Air France-KLM plockar hem högst betyg bland de europeiska bolagen.

Rapporten tar hänsyn till sju olika kategorier och mäter bland annat digital säkerhet och sekretess, tillgänglighet, sociala medier och prestanda på bolagets hemsida. Speciellt utmärkande för Air France-KLM var den höga närvaron i Sociala medier.

Tidigare i år fick KLM ta emot ännu en utmärkelse för sitt arbete med sociala medier; ”Silver Play Button” som tilldelades av Google för uppmärksamma att KLM har uppnått 100 000 prenumeranter på sin YouTube-kanal.

– Utmärkelserna är ett kvitto på vårt hårda arbete och att vi ligger i yttersta framkant när det kommer till digital närvaro, vilket blir allt viktigare för att hjälpa, inspirera och informera våra resenärer. Vår YouTube-kanal har över 110 miljoner visningar och 100 000 prenumeranter, vilket är helt otroligt roligt, säger Carina Bergqvist, kommunikationschef för Air France-KLM.

YouTube

Om du vill börja prenumerera på KLM:s YouTube kanal, klicka här.


 

KLM – en pionjär i 97 år

KLM Royal Dutch Airlines grundades år 1919. I dag är KLM det äldsta flygbolaget i världen som fortfarande bedriver verksamhet under sitt originalnamn. KLM har varit en del av koncernen Air France-KLM sedan sammanslagningen år 2004. Sedan dess har KLM:s intäkter näst intill fördubblats och vårt nätverk har expanderat. KLM är grunden för KLM Group, som även inkluderar de helägda dotterbolagen KLM Cityhopper, transavia.com och Martinair.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here