Balkonghytt i topp när svenskarna väljer hytt på kryssningen

0
522
Balkonghytt
Balkonghytt

Balkonghytt i topp när svenskarna väljer hytt på kryssningen Foto: Royal Caribbean International

– Nära 60 procent av Vings kryssningsgäster vill njuta av havsbrisen

Svenskarnas intresse för kryssningar fortsätter att vara högt, såväl vinter som sommar. Det som lockar med kryssningar är framför allt stoppen under rutten, men många passar också på att njuta ombord på fartyget och när det kommer till boende är det balkonghytterna som är allra populärast. Det visar Vings senaste bokningsstatistik.

Balkonghytt i topp

Av de kunder som bokat ett kryssningspaket med Ving under innevarande vinter är det nära 6 av 10 (58 procent) som bokar en balkonghytt. Därefter kommer insideshytt och utsideshytt. Samma mönster ser Ving inför sommaren.

– På semestern är det många som vill ha det lite bättre än hemma och precis som med våra hotell är det de bästa hytterna som är allra populärast och som bokas först. Att sitta och njuta av havsbrisen eller solnedgången är något som många förknippar med en kryssning. Den där stunden på balkongen kan därför ge det där lilla extra som förgyller dagarna ute till havs, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Av de fyra rederier som Ving samarbetar med är det Royal Caribbean Internationals och Costa Cruises fartyg som är populärast bland kryssningsresenärerna. På topp 5-listorna hamnar bland annat två av världens största kryssningsfartyg, Oasis of the Seas och Allure of The Seas. Under innevarande vinter är det dock Celebrity Cruises fartyg Celebrity Reflection som bl a kryssar till Mexiko, Jamaica och Puerto Rico, som är bäst bokat hos Ving.

Populäraste fartygen hos Ving:

Vintern 2016/2017

Celebrity Reflection
Costa Deliziosa
Oasis of The Seas
Allure of The Seas
Costa Diadema

Sommaren 2017

Costa Diadema
Allure of The Seas
Costa Fascinosa
Oasis of The Seas
Rhapsody of the Seas
Prisexempel: Kryssningspaket ”Västra Medelhavet 7 nätter”. Flyg ToR Stockholm + hotellövernattning i Barcelona + kryssning”. Avresa den 24 april 2017 från Arlanda, Stockholm. Kryssning med Costa Pacifica. Boende i balkonghytt inklusive helpension och dryckespaket. Från 9 795 kronor per Royal Caribbean International

 

Läs också om: Europapremiär hos Birka Cruises: Facundo Collection och Master Classes med Ian Burrell

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here