Skärgårdsupplevelser under ytan hos Birka Cruises: Sälsafari och abborrtunnel

0
472
Skärgårdsupplevelser
Sälsafari och abborrtunnel

Skärgårdsupplevelser under ytan hos Birka Cruises: Sälsafari och abborrtunnel

Gråsäl- och abborrspaning. Det blir möjligt i höst när Birka bjuder sina gäster på ytterligare en dimension av skärgårdskryssning. Denna gång under ytan, med Östersjöns första glasbotten och abborrtunnel.

I höst bygger Birka Cruises om skrovet på sitt kryssningsfartyg till en 50 meter lång undervattenstunnel med en stor akrylpanel som fönster till livet under ytan.

– Vi surfade på nätet och nappade omedelbart på idén om glastunnel. Vi jobbar hela tiden för att ge våra gäster ännu mer upplevelser under kryssningen, allt från träning med Friskis&Svettis till fyrar. Vi är så in i vassen glad över att kunna ta ombord skärgården på riktigt, säger Marcus Hammarström, marknadschef på Birka Cruises.

Skärgårdsupplevelser under ytan

I fören under vattenlinjen, där andra har bildäck, har Birkas kryssningsfartyg lager och ett extra stort kök. Här kommer den 50 meter långa undervattenstunneln att byggas med bänkar och ett café som får namnet Gäddhänget.

– Även om det inte är Stora Barriärrevet kommer det att kännas som att kliva in i en annan värld. Har vi tur ser vi blåstång, öronmaneter och en och annan nyfiken gråsäl, säger Marcus Hammarström.

Bilden är en skissbild.

Läs också: Kryssningsboom: 45 procent upp för kryssningar från Sverige

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here