Blir dessa resmål “det nya Turkiet”? Läs mer på bokaflyg.com

0
463
Det nya Turkiet
Vart reser vi när vi inte reser till Turkiet

Blir dessa resmål “det nya Turkiet”?

De stora researrangörerna har kraftigt skurit ner på utbudet till Turkiet. Ving meddelar att man reducerat antal resor med 20% denna sommar. Nedskärningarna kommer i tillägg till den reducering de gjorde förra sommaren. Både TUI och Apollo skär också ner kraftigt. Det är för riskabelt menar samtliga. Folk väljer andra resmål.

Samtidigt meddelas om en stark ökning i efterfrågan på resor till andra delar av Medelhavet. Flygbolagen gör sitt för att möta efterfrågan och denna sommar kommer det gå ännu fler flyg till Mallorca, Kreta och Rhodos. Dessa är öar där det redan förra sommaren var kamp om både hotellsängarna och solstolarna. Nu ska ännu fler semestergäster slåss om hotellrummen. Prisnivån stiger i takt med efterfrågan och inget tyder på att det är dessa resmål som kan fungera som alternativ till de minskade Turkietresorna.

Blir dessa resmål “det nya Turkiet”?

Bulgarien

Redan nu har vi sålt 60% fler resor till Bulgarien än vid samma tid förra året, säger Ruth Elin Simonsen på Solfaktor.se. Försäljningen av sommarresor har visserligen bara börjat, men tendensen är tydlig. Bulgarien är också en prisvärd semesterdestination och för många blir det ett alternativ till Turkiet, menar hon. Det är inte bara i Sverige vi ser denna tendens. Även i Norge och Danmark har efterfrågan på resor till Bulgarien ökat.

Kanarieöarna

Gran Canaria är semesterfavoriten framför andra under vinterhalvåret. Under sommarmånaderna är det däremot ganska lugnt där. Detta innebär att Gran Canaria är ett bra val denna sommar. Här är det fortfarande möjligt att få tag på bra hotell, vädret är behagligt och prisnivån är betydligt lägre än på de populära semesterorterna vid Medelhavet. – Bara vänta och se, säger Thomas Engelstad på sistaminuten.se. Gran Canaria kommer att bli “hot” denna sommar.

Portugal

Medan de spanska semesterorterna närmast börjar bli överbefolkade finns det fortfarande gott om plats på stränderna i Portugal. Billigt är det också, för även om valutan är Euro har landet en låg prisnivå. Det märks också på den totala semesterbudgeten. Till sommaren går går det direktflyg flera gånger i veckan både till Faro och Algarvekusten, och till Lissabon som har badorterna Carcavelos, Estoril och Cascais alldeles runt hörnet. – För Turkietresenären som drar västerut kommer Portugal bli ett alternativ, menar Thomas Engelstad.

Polen

Sopot blev redan förra sommaren satt på karten. Badorten som ligger vid Gdansk vid Östersjökusten har en lång, vit sandstrand, bra hotell, goda restauranger och ett intensivt nattliv under sommarmånaderna. Med en kort flygtid och flera direkta flyglinjer tvivlar vi inte på att Sopot fortsatt kommer dra besökare denna sommar. Att prisnivån dessutom är låg gör Polen ytterligare populär som semesterdestination.

– Under sommaren 2016 såg vi en stor ökning i antal sålda resor till Turkiet jämfört med året innan. Från Sverige ökade antal resor med hela 50%. I våra grannländer Danmark och Norge ökade försäljningen med 7%. Detsamma kommer inte bli fallet denna sommar, men det verkar som Turkiet fortsatt har sina trogna besökare.

Blir något av dessa resmål “det nya Turkiet”?

 


 

Om destination.se

Flyg, charter, sista minuten, hotell och hyrbil — på Destination.se samlar vi resor från världens ledande researrangörer, så du alltid kan hitta de bästa resorna till de bästa priserna. Tjänsten är givetvis helt utan kostnad.

Destination.se startade år 2008 som en del av Schibsted-koncernen och ägs idag av den skandinaviska resekoncernen Reisegiganten med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Polen. I Sverige drivs Destination.se tillsammans med systersidorna Sistaminuten.se och Solfaktor.se.

Sjukt billiga flygbiljetter >>

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here