Bohemchic barfotalyx på Kos för hela familjen

0
536
Bohemchic
Vings succékoncept Casa Cook utökas med nytt hotell

Bohemchic barfotalyx på Kos för hela familjen

Med ett oslagbart läge direkt på stranden på grekiska Kos välkomnar en ny bohemchic oas semestersugna svenskar i sommar. Vings nya hotell Casa Cook Kos lockar med läcker design, spännande arkitektur med inbjudande poolområden, ett kök med lokal touch, trendig shopping och avslappnad atmosfär. Välkomnande och unika miljöer främjar till både lugna stunder och gemenskap. Gäster kan även njuta av hotellets spa, hoppa upp på hästryggen och rida längs stranden eller prova på Stand-Up Paddleboard.

Bohemchic

Hotellet, som byggs under våren 2017, återfinns i Marmari på Kos norra kust och blir det andra inom ramen för Vings unika lifestyle-koncept Casa Cook. Till skillnad från föregångaren på Rhodos, som anpassades för en vuxen publik, kommer Casa Cook Kos inte att ha någon åldersgräns och kan därmed även välkomna barnfamiljer som söker en avkopplande semester i designade miljöer.

– Vårt första Casa Cook-hotell på Rhodos blev verkligen en succé när det lanserades förra året. Nyckeln till framgångssagan är att Casa Cook ligger helt rätt i tiden med sin touch av det trendigt urbana, den lokala anknytningen och den läckra arkitekturen. Vi vet att våra kunder uppskattar bra boende under semestern samtidigt som de vill kombinera det med att upptäcka omgivningarna och hitta gömda små pärlor bortom turiststråken – och allt det har Casa Cook, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Avskalad estetik och snygg design

Vid skapandet av Casa Cook Kos har arkitekt Ilias Mastrominas och teamet på designbyrån Lambs and Lions i Berlin inspirerats av kubismen, en stil som karaktäriserar många hus och byggnader runtom i den grekiska övärlden. Tanken är att de en till två våningar höga fristående byggnaderna, de små gångarna och hotellets vackra små patios ska framkalla känslan av att befinna sig i en lugn liten by. Totalt kommer hotellet att erbjuda 100 rum fördelade på de 58 byggnaderna.

Det enkla och vackra har varit visionen för den Berlinbaserade duon Michael Schiclinger, Creative Director på Lambs and Lions, och inredningsarkitekten Annabell Kutucu, i skapandet av miljöerna på Casa Cook Kos. Inredningen är inspirerad av enkla former och modernism som kombineras med grova textiler i naturmaterial och handgjorda detaljer med exotisk touch för att skapa den speciella och karaktäristiska Casa Cook-stilen.

“Parea” på Casa Cook Beach Club

Hotellets Beach Club utgör hjärtat av Casa Cook Kos och i den annars så avskalade miljön sticker den ut en aning med sitt halmtak och sina glasväggar som vetter ut mot pergolan och den finkorniga sandstranden utanför hotellet. Inspirerat av det grekiska uttrycket Parea – den gemenskap som uppstår när vänner möts, inbjuder platsen till avslappnat umgänge i bar- och loungedelen, restaurangen eller vid poolen.

Casa Cook Beach Club har öppet från tidig morgon till sen kväll och är en samlingspunkt där man kan njuta av såväl välsmakande drinkar och läckra smakupplevelser som lata timmar i solstolen eller ta ett dopp i poolen. Restaurangen erbjuder rätter med lokal touch á la ”farm-to-table” där gäster kan beställa in goda Medelhavsrätter eller lättare snacks samt botanisera bland läckerheterna på den frestande frukostbuffén. När solen sänker sig inbjuder lounge-musiken till både umgänge och cocktails och framåt kvällen välkomnas både gäster och lokalbefolkning att samlas över en bit mat eller för att anamma uttrycket ”parea” i de läckra miljöerna.

Stil och komfort

Designen på Casa Cook Kos genomsyrar även rummen som är stilfullt inredda. Tre olika rumstyper kommer att finnas till försäljning hos Ving; dubbelrum standard, dubbelrum juniorsvit och dubbelrum svit – alla med fri wifi, mini-bar, aircondition, COCO-MAT madrasser och en privat terrass eller balkong. Dubbelrum svit har egen privat pool och juniorsviten access till privat, delad pool. Bor man i ett standarddubbelrum har man ingen egen pool, men har givetvis tillgång till det gemensamma poolområdet precis som hotellets övriga gäster.

Individuella upplevelser

Casa Cook-konceptet bygger på idén att låta gästerna utforma sina egna semesterupplevelser – oavsett om man väljer att göra en avstickare från solstolarna för att utforska det karga landskapet i omgivningarna, strosa runt bland sanddynerna vid havet eller åka på en utflykt till bergen inåt land. Hotellet ligger cirka 16 kilometer från historiska Kos stad om man vill krydda den lugna semestertillvaron på Casa Cook Kos med lite stadspuls eller utforska gränderna i den gamla stadskärnan.

Hotellet erbjuder annars dagliga aktiviteter som Stand-Up Paddleboard, hästridning på stranden och yoga-klasser på terrassen. Blir man shoppingsugen kan Casa Cook Store stilla begäret. Här finns ett noga utvalt utbud av kläder och inredningsdetaljer, och blir man törstig finns även en juicebar där man kan köpa välsmakande juicer. Hotellet har ett välutrustat gym med tillhörande spa där man kan boosta kropp och själ med både träning och avkopplande behandlingar. Här finns också bastu, ett hammam och en inomhuspool. källa: Ving Bohemchic barfotalyx på Kos.

Läs också: Ving öppnar sitt andra Casa Cook på Kos

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here