Charterresor-Charterflyg-Paketresor

charterresorCharterresor
Ca 1.7 miljoner svenskar åker på charterresor varje år. En Charterresa eller paketresa består av transport (flygresa) samt boende.

Charterresor

Travelstart
En av Sveriges absolut största Internetresebyråer. Dom har ett av marknadens mest kompletta utbud av charterresor.

Apollo
Apollo ingår i Kuoni Scandinavia och är en av Skandinaviens största researrangörer. Idag erbjuder Apollo charterresor till 1600 platser i 32 länder. Apollos målgrupp är främst par/familjer som värdesätter enkla, trygga och smidiga lösningar kring resan och resmålsvistelsen.

TUI
TUI är Sveriges största researrangör. TUI Nordic består av researrangörerna TUI i Sverige, Norge, Danmark och Finland, samt Nazar, WonderCruises och flygbolaget TUIfly. Har cirka 1 600 anställda och en marknadsandel på 20 % på den nordiska resemarknaden. Ingår sedan år 2000 i den världsledande resekoncernen TUI Group.
TUI erbjuder resor från över 44 flygplatser i Norden. Flygbolaget TUIfly har 9 flygmaskiner. TUI över 1,5 miljoner kunder årligen och har årligen över 80 miljoner besök på sajterna tui.se, tui.dk, tui.no och finmatkat.fi och 75 % av all försäljning sker online

Ving
Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet. Resorna är uppdelade efter kategorier: Sol&Bad, VingAlpin, VingGolf, VingSpecial, VingCity etc. Man kan också boka endast flyg eller endast hotell. Totalt finns 221 resmål över hela världen, även om tyngdpunkten ligger på Medelhavsregionen och Kanarieöarna. Vings målgrupp är familjer och par som värdesätter trygghet och smidiga lösningar runt resan och resmålsvistelsen.

Solresor
Solresors affärsidé är ”att erbjuda bekväma paketresor med hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser på den skandinaviska marknaden”. Solresor är Sveriges fjärde största charterarrangör vars signum har blivit att arrangera resor med hög kvalitet, oftast på mycket bra hotell. Man erbjuder charter för en väldigt bred målgrupp då man förutom de vanliga charterresorna även har sina fyra sub-brands Global, Delight, Premium och Golf. År 1989 startades Solresor som en del av STS, för varje år ökade antalet resenärer och destinationer och det stora genombrottet skedde år 2000 när Solresor blev först i Sverige med att arrangera charterresor till den portugisiska ögruppen Azorerna. Man är nu ett etablerat företag på den svenska online-resemarknaden och är en del av Primera Group