Emirates kabinpersonals 13 bästa skönhets- och packningstips inför flygresan i vinter

0
505
Packningstips

Emirates kabinpersonals 13 bästa skönhets- och packningstips inför flygresan i vinter

Ska du ut och resa i vinter? Inför vinterns resor delar Emirates kabinpersonal med sig av sina bästa skönhets- och packningstips för hur du anländer till destinationen fräsch och utvilad efter en långflygning.

Skönhet- och packningstips:

 • De obligatoriska skönhetsprodukterna under långflygningar: Ren kokosolja och aloe Vera-gel, rosvatten, papayasalva/gel, handsprit, bakteriedödande servetter, liten deodorant och parfym.
 • Fukt är A och Ö: För att ha en hud i toppform behöver den återfuktas. En bra ansiktsmask som man använder 2-3 gånger i veckan är därför en bra investering. Sen är det även bra att ha med sig rosvatten i en liten sprayflaska, som man kan spraya över ansiktet med jämna mellanrum. Rosvatten går utmärkt att använda på smink. För att se fräsch och vaken ut efter en långflygning bör man även dricka mycket vatten och/eller grönt te ombord. Grönt te innehåller koffein men har inte samma uttorkande effekt som kaffe kan ha. Frukt och grönsaker hjälper också hålla energin uppe.
 • Skriv en packningslista: Glöm inte det viktigaste hemma! Online finns det en rad olika checklistor som man kan skriva ut som enkelt hjälper dig att packa ner det allra viktigaste, såsom pass och mobilladdare. Se bokaflygs packningslista här >>
 • Rulla och vakuumpacka: Rulla kläderna istället för att vika dem, då skapas det betydligt mer plats i resväskan. Lägg sedan kläderna i kompressionspåsar, slut påsarna och pressa ut luften.
 • Skaffa packningskuber: Om du inte vill vakuumpacka kan du skaffa packningskuber som enkelt hjälper dig separera kläder och prylar i resväskan samtidigt som det skapas mer utrymme.
 • Använd outnyttjat utrymme: Genom att rulla kläderna och använda utrymmet i till exempel skor skapar man mer plats i resväskan. Med Emirates får resenärer dessutom checka in 30 kg bagage, vilket är mer än tillräckligt för de flesta.
 • Undvik fläckar: För att undvika fläckar på ljusa kläder kan det vara smart att vända dem ut och in när du packar ner dem. Använd skopåsar till dina skor. Ett tips är att spara duschmössorna som oftast brukar finnas i hotellrum och klä sina skosulor med dessa- så smutsar skorna inte ner kläderna i resväskan.
 • Plastfolie för att slippa läckor: Läckande schampoflaskor eller duschkrämer som kladdar ner både kläder och prylar är inte roligt. Ett enkelt sätt att slippa detta är att skruva loss locket, linda plastfolie runt flaskhalsen och sen tejpa för öppningen innan man sätter på locket igen.
 • Håll dig fräsch: Ett tips för att behålla kläderna fräscha och väldoftande även under långa flygresor är att packa ner en liten potpurri- eller doftpåse i resväskan.
 • Förvaringstips för smink: Sminkpuder och ögonskuggor kan förvandlas till smulor när det utsätts för högt tryck eller stötar. För att undvika detta kan man placera en bomullspad mellan det pressade pulvret och locket. Bomullspaden fungerar som en stötdämpare och hindrar sminket från att gå sönder.
 • Förvaring av elektronikprylar och sladdar: För att slippa kabeltrassel och enkelt kunna plocka fram all elektronik vid säkerhetskontrollen är ett bra tips att använda en plastnecessär till sina elektronikprylar. Då kan man enkelt organisera till exempel hörlurar, adaptrar, mobil och kameraladdare på samma ställe.
 • Fota av reseguider och annat viktigt: Det är väldigt härligt att ligga i solen och läsa en bok. Men vissa böcker, såsom reseguider, tar bara upp onödig plats. Ett tips är istället att fota av informationen man behöver, alternativt ladda ner boken som en e-bok i mobilen eller på surfplattan.
 • Välj den lätta resväskan: Jämför resväskorna som finns på marknaden och gå inte bara på utseende. Titta även på vikt i förhållande till volym. Dyrast är inte alltid bäst.

Urban Travellers Collection:

För resenärer som behöver lite mer hjälp och packningstips inför resan erbjuder Emirates en rad tips i en ”packa smart-guide” med flygbolagets nya ”Urban Travellers Collection”.

Om Emirates Urban Travellers Collection:

Emirates Urban Travellers Collection består av tygpåsar i olika storlekar, stilar och färger som ska hjälpa resenärer att organisera sina viktigaste kläder och prylar i resväskan. I kollektionen ingår exempelvis skopåse, gadget-påse, underklädespåse och även en så kallad ”My Extra Bag” som är ett extra bagage som enkelt kan vecklas ut och användas till kläder, prylar och souvenirer man köper på sig under resan.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here