Dominikanska republiken välkomnar fler turister från Norden – Flyg till Puerto Plata

0
584
Flyg till Puerto Plata
Flyg till Puerto Plata

Dominikanska republiken välkomnar fler turister från Norden – Flyg till Puerto Plata

Vintersäsongen 2017-2018 kommer att erbjuda nya möjligheter för finländska och nordiska resenärer att upptäcka Dominikanska republiken när Finnair startar sina reguljärflyg från Helsingfors till Puerto Plata i november. Den nya anslutningen är den första reguljärflyglinjen någonsin från Norden till Dominikanska republiken. Förutom detta ökar även fler researrangörer sin kapacitet för landet och inkluderar Dominikanska republiken i sina program.

Flyg till Puerto Plata

Det nya direktflyget från Helsingfors till Puerto Plata i Dominikanska republiken avgår varje torsdag mellan den 30 november och 22 mars. Som det första reguljärflyget någonsin från en nordisk huvudstad till Dominikanska republiken kommer det att öka antalet nordiska resenärer till landet. De goda förbindelserna från de nordiska huvudstäderna och andra utvalda städer underlättar också för både finländska och andra nordiska passagerare att utforska landet, i synnerhet den norra kusten.

– Vi är mycket glada över Finnairs nya flyglinje, som innebär att passagerare från Helsingfors kan flyga direkt till Puerto Plata och därmed erbjuds en ny inkörsport till att upptäcka paradiset. Den förtrollande provinsen Puerto Plata längs Dominikanska republikens norra kust har en nästan 80 kilometer lång kustlinje. Det är en underbar destination att ha som startpunkt för en resa runt omkring i landet om man vill besöka fantastiska kuststäder där den rika kulturen och historien blandar sig med utsökt gastronomi, gästvänliga invånare, livlig musik och magiska ekoturismaktiviteter. Det är ett Mecka för vattensport, äventyrsaktiviteter, golf och många andra upplevelser, berättar Patricia Polanco de Olmos, nordisk direktör för Dominikanska republikens turistbyrå.

Dominikanska republiken och Puerto Plata

Snorkling i Puerto Plata
Snorkling i Puerto Plata

Puerto Plata och Dominikanska republikens norra kust är känt för sina vackra sandstränder, kustnära byar och semesterorter i toppklass. Turistattraktionerna i området inkluderar allt från Damajaguavattenfallen, Ocean World äventyrspark och viktoriansk arkitektur i Puerto Plata till kuststäderna Sosúa och Cabarete, som är kända för sin vindsurfing och kiteboarding. Även staden Samaná är en vild och grönskande naturskatt känd för sina spektakulära orörda stränder med havsvikar, vattenfall, berg, ekoturism och valskådning och ligger endast tre timmar bort från Puerto Plata.

Puerto Plata
Puerto Plata

– Vi ser fram emot att välkomna ett ökat antal nordiska resenärer till Dominikanska republiken nästa vinter. Vi är även mycket glada över att Primera Groups Solresor i Sverige och Bravo Tours i Danmark satsar på resor till Dominikanska republiken tillsammans med Punta Cana och att TUI Nordic kommer att lägga till Punta Cana till sitt redan stora program för Dominikanska republiken. Thomas Cook Northern Europes Ving i Sverige och Spies i Danmark kommer också att inkludera Puerto Plata som en ny destination i sitt stora program för Dominikanska republiken nästa vinter. Dominikanska republiken blir mer och mer populärt för varje år, säger Patricia Polanco de Olmos.

Antalet nordiska turister till Dominikanska republiken ökade med 18,5 procent under 2016 jämfört med 2015. Den största ökningen skedde bland svenska turister, 25 procent.

Källa: Dominikanska Republikens Turistkontor i Stockholm – Flyg till Puerto Plata

Dominikanska Republikens Turistkontor
Dominikanska Republikens Turistkontor

 

Fler nyheter om Dominikanska Republiken >>

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here