FlyPink – Thomas Cook Airlines flyger rosa i oktober

0
374
FlyPink
Kapten Fredrik Edvinsson har valt att flyga rosa i oktober

FlyPink – Thomas Cook Airlines flyger rosa i oktober

Under oktober månad genomför piloterna på Vings flygbolag, Thomas Cook Airlines Scandinavia, en aktion för att uppmärksamma bröstcancer. Piloternas axelklaffar byts ut från guld till rosa och ett av planen, en Airbus 321, pryds med Rosa bandet-loggan.

FlyPink

Aktionen är en del av det globala initiativet FlyPink som syftar till att uppmärksamma bröstcancer och supporta organisationer världen över. Aktionen genomförs parallellt med den internationella Rosa bandet-kampanjen vars primära syfte är att sprida kunskap om cancerprevention och bröstcancer.

– Det är ett fantastiskt initiativ som piloterna tagit. De bekostar till och med själva sina rosa axelklaffar och pengarna som inkommer går till bröstcancerforskning , säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Thomas Cook Airlines Scandinavia med sina cirka 230 piloter deltar i kampanjen tillsammans med systerbolagen Condor i Tyskland och Thomas Cook Airlines i England och Belgien. Sammanlagt kommer omkring 2 000 pilotaxlar att prydas av rosa ränder under oktober.

FlyPink - Thomas Cook Airlines flyger rosa i oktoberClick To Tweet

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here