Låna pengar till semesterresa

Låna pengar till semesterresaLåna pengar till semesterresa

Vi svenskar reser allt mer och längre och det har börjat bli allt vanligare att låna pengar till semesterresa. Vi på Bokaflyg.com rekommenderar inte att man lånar pengar för att resa, och då framför allt inte till semesterresor eller nöjesresor. Känslan att åka iväg på en semesterresa efter att man har sparat ihop till den innan är så mycket bättre än att åka iväg på en resa och veta att man kommer få betala på lånet långt efter det att man kommit hem.

Men om du trots detta väljer att finansiera din semesterresa med lån finns det flera sätt att göra detta, man kan t.ex. ta ett blancolån hos en bank eller låneinstitut eller man kan använda ett kredit- betalkort.

Ett blancolån, ibland kallat privatlån är ett lån utan säkerhet där du själv bestämmer syftet med lånet. Utifrån långivarens bedömning sätts en individuell ränta.

Om man väljer att använda kredit -betalkort finns det ofta en möjlighet att själv bestämma återbetalningstiden samt att många kort också har upp till 60 dagars räntefri kredit. När man betalar sin semesterresa med kort ingår det hos de flesta kort också en reseförsäkring och ibland även avbeställningsskydd.

Innan man lånar till att resa bör man verklig tänka igenom detta, – Är det kanske inte bättre att spara till resan eller t.ex. sälja av något begagnat på Blocket?

Om man nu ändå väljer att ansöka om lån rekommenderar Bokaflyg.com följande banker eller företag:


Låna pengar till semesterresa

Ikano Bank – kan du direkt låna valfritt belopp mellan 10 000 och 350 000 kronor. Du behöver ingen säkerhet och betalar inga avgifter. Ansök via Internet så får du besked direkt.