Ving lanserar två nya resmål på Madeira – Canico och Ribeira Brava

0
500
Ribeira Brava
Ribeira Brava Foto: Ving

Ving lanserar två nya resmål på Madeira – Canico och Ribeira Brava

Madeira är en ö som under de senaste åren genomgått lite av en förändring. Från att ha varit ett traditionellt resmål som riktat in sig på en lite äldre målgrupp erbjuds numera läckra hotell, trendiga restauranger, utmärkt shopping och aktiviteter som är riktiga pulshöjare.

Sedan tidigare erbjuder Ving resor till Funchal, Santo da Serra och Ponta do Sol och nu finns även de två små byarna Canico och Ribeira Brava i programmet. Gemensamt för alla resmål är att det är lätt att komma ut i naturen och prova några av de aktiviteter som erbjuds. Forsklättring, hästridning, dykning och hisnande mountain bike-cykling är några av pulshöjarna förutom makalöst vackra vandringar längs de mer än 200 mil långa levadorna.

– Det är roligt att även en yngre generation har börjat upptäcka Madeira som resmål. Det passar riktigt bra för dem som vill ha en aktiv semester och som tycker om att känna adrenalinet i kroppen, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Canico och Ribeira Brava

En knapp mil öster om Funchal ligger den charmiga byn Canico, som är två resmål i ett. Det ursprungliga Canico ligger ett par kilometer inåt landet; en sömnig liten by med ett vackert torg, en labyrint av smala gränder och en charmig liten kyrka som kronan på verket. Den nyare delen av Canico brukar kallas Canico de Baixo, och ligger nere vid havet. Det är här nere de flesta hotellen ligger, längs den klippiga kusten och dess strandpromenad.

Ribeira Brava är en stillsam liten by en dryg mil väster om Funchal, omgiven av naturen och bergen. Byns centrum ligger nere vid stranden och består bara av några få gator och gränder grupperade kring det vackra lilla torget och kyrkan.

Om byarna känns för små så är det enkelt att med lokalbussen ta sig in till huvudstaden Funchal, där utbudet är betydligt mycket större.

Läs också: Boa Vista nytt resmål för Ving på Kap Verde

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here