Nextjet och airBaltic ingår samarbete – Nextjet airBaltic codeshare avtal

0
477
Nextjet airBaltic codeshare avtal
Nextjet airBaltic codeshare avtal

Nextjet och airBaltic ingår samarbete – Nextjet airBaltic codeshare avtal

Nextjet airBaltic codeshare avtal

Det svenska regionalflygbolaget Nextjet och det lettländska flygbolaget airBaltic har ingått ett samarbetsavtal, i branchen känt som ett codeshare-avtal. Samarbetet möjliggör nya smidiga anslutningsmöjligheter till Baltikum för Nextjets kunder och anslutningar till Skandinavien för airBaltics kunder.

-Detta är oerhört goda nyheter för våra kunder som reser till destinationer i Sverige och Baltikum. Nu kan våra gemensamma resenärer enkelt flyga till orter som Palanga, Liepaja, Jönköping, Karlstad och Hemavan bland många andra, säger Wolfgang Reuss, Senior Vice President, Route Management för airBaltic.

-Vi är glada över att kunna presentera vårt nya samarbete med airBaltic. Vi vet att behovet av resor mellan våra skandinaviska städer och Baltikum är stort och att vi nu fördjupar vårt samarbete kommer att förenkla och förbättra vårt erbjudande och vår produkt rejält, säger Henning Lindberg, Vice President Marketing and Network för Nextjet.

Det nya samarbetet kommer möjliggöra ett smidigare resande både via Stockholm Arlanda och Riga genom att biljetter för hela resan kan bokas hos såväl Nextjet som airBaltic.

Nextjet flyger till fler än 20 destinationer i Norden, de flesta från huvudnavet Stockholm – Arlanda.

airBaltic trafikerar över 60 destinationer från bolagets nav i Riga, Lettland. Från bolagets alla destinationer erbjuds smidiga anslutningar via Riga till hela linjenätet som täcker Europa, Skandinavien och Mellanöstern.

Läs också: Nextjet och KLM inleder idag ett fördjupat samarbete med codeshare


Om Nextjet och airBaltic

Nextjet är ett av Sveriges största flygbolag och bedriver reguljärtrafik, chartertrafik, ACMI-lease och flygfrakt. I reguljärtrafiken ingår både inrikes-och utrikesdestinationer. Stockholm Arlanda är bolagets viktigaste nav och där är Nextjet det tredje största flygbolaget räknat i antal flighter per dag. 280 medarbetare betjänar 20 destinationer med 16 flygplan. Våra samarbetsavtal med några de större europeiska flygbolagen möjliggör vidareresor från både Stockholm, Helsingfors och Göteborg till destinationer i, och utanför, Europa.

airBaltic är ett av världens mest punktliga flygbolag. Bolaget flyger till över 60 destinationer från Riga till såväl Europa som Mellanöstern och Skandinavien. Bolaget börsnoterades 1995 och huvudägaren är lettiska staten som äger 80,5% av aktierna medan Ralf-Dieter Montag-Girmes äger ca 20%. Flottan består av 25 flygplan, 2 Bombardier CS300, 11 Boeing 737 och 12 Bombardier Q400 Next Gen. airBaltic har vunnit flertalet internationella utmärkelser, bland annat för innovativ service. 2012 rankades airBaltic som top 10 i världen för sina innovationer. 2014 och 2015 utsågs bolaget till det mest punktliga i hela världen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here