Norwegian lanserar nytt hållbarhetsinitiativ – Plant for the Planet

0
337
Plant for the Planet

Norwegian lanserar nytt hållbarhetsinitiativ – Plant for the Planet

Under begreppet ”Plant for the Planet” lanserar Norwegian ännu ett miljöinitiativ. I samarbete med organisationen Global Climate Institute kommer bolaget inledningsvis att plantera 7000 träd i Storbritannien och Spanien – ett träd för varje medarbetare på Norwegian. Senare i år kommer Norwegian att fortsätta arbetet med plantering av tiotusentals träd i andra delar av världen.

Plant for the Planet

Norwegian tar ytterligare ett initiativ i sitt hållbarhetsarbete. Som ett av de första flygbolagen i världen satsar bolaget i samarbete med organisationen Global Climate Institute, på plantering av träd för att bidra till miljön. Inledningsvis kommer Norwegian att plantera 7000 träd – ett träd för var och en av koncernens anställda. Träd har stor betydelse för klimatet eftersom de absorberar CO2.

De första 7000 träden kommer att planteras i Storbritannien och Spanien som är två av bolagets stora tillväxtmarknader och som får allt fler anställda. Senare i år kommer Norwegian att fortsätta arbetet med plantering av tiotusentals träd i andra delar av världen. Initiativet lanserades i den engelska orten Oxford där de första träden planterades av många av Norwegians lokalanställda.

– På Norwegian är vi glada över att kunna lansera ännu ett hållbarhetsinitiativ. Med trädplantering stärker vi vårt engagemang för att göra luften mer miljövänlig. Vi kommer inledningsvis att plantera 7000 träd i Storbritannien och Spanien för var och en av våra fantastiska kollegor. Senare i år kommer vi att fortsätta arbetet och plantera tiotusentals träd över hela världen. Vi ser fram emot att fortsätta detta viktiga arbete, säger Lasse Sandaker-Nielsen, VP Corporate Communications och CSR-ansvarig på Norwegian.

– Det är viktigt för oss att engagera oss för att bidra till att minska flygets miljöpåverkan. Det viktigaste ett flygbolag kan göra är att investera i nya flygplan. Norwegians flygplansflotta har en genomsnittsålder på 3,6 år vilket gör den till en av de yngsta och mest miljöanpassade i världen, avslutar Sandaker-Nielsen.

Ett av de första flygbolagen i världen att plantera träd

Norwegian blir ett av de första flygbolagen i världen som engagerar sig i trädplantering.

– Vi är otroligt glada över det nya samarbetet med Norwegian och är stolta över att bolaget har valt Global Climate Institute som partner. Det finns olika kvalitet i trädplanteringsprogrammen och tillsammans med Norwegian har vi hittat projekt i både Storbritannien och Spanien som uppfyller kraven på ett hållbart slutresultat. Det har varit inspirerande att se Norwegians anställda visa så stort engagemang och att de själva önskat plantera de första träden. Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet i framtiden, säger Morten E. Jensen, Project Manager på Global Climate Institute.

Senare i år kommer Norwegian att meddela var nästa planteringsprojekt kommer att implementeras.

Om Norwegians miljöarbete

Norwegians mål är att bidra till att göra luftfarten koldioxidneutral till 2050. Norwegians flygplansflotta har en genomsnittsålder på 3,6 år vilket gör den till en av de yngsta och mest miljöanpassade i världen. Vidare är Norwegian aktivt engagerade i arbetet med att skapa en hållbar miljöpolitik och uppmuntrar arbetet med utveckling av biobränsle. Läs mer om Norwegians miljöarbete här.

Om Global Climate Institute

Global Climate Institute är ett globalt initiativ med ambition att fungera i så många länder i världen som möjligt. Global närvaro är viktigt för att kunna bidra lokalt på globala klimatutmaningar. Lär mer här.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here