Norwegian och UNICEFs fjärde humanitära insats är på väg till Jemen med UNICEF Dreamliner

0
466
UNICEF Dreamliner
Norwegians koncernchef Bjørn Kjos med medarbetare inför avfärd mot Jemen.

Norwegian och UNICEFs fjärde humanitära insats är på väg till Jemen med UNICEF Dreamliner

Det är första gången som Norwegian flyger nödhjälp med en UNICEF Dreamliner och insatsen är bolagets största humanitära insats någonsin. I samarbete med UNICEF flyger Norwegian ett fullastat plan med nödhjälp till Jemen för att hjälpa barn i som utsatts för krig och konflikt.

UNICEF Dreamliner

Det nya UNICEF-planet som levererades förra veckan är en Boeing 787-9 Dreamliner. Planet är nu på väg från Köpenhamn och landar i Djibouti ikväll. Därefter kommer nödhjälpen att transporteras vidare till Adenbukten i Jemen. I år bidrar Norwegian med närmare 28 ton nödhjälp i form av medicin och annan nödvändig utrustning för att hjälpa utsatta barn i Jemen. Landet är hårt drabbat av konflikt och omfattande kolerautbrott.

– Signaturpartnerskapet med UNICEF är det viktigaste samarbetet vi har. Med den pågående krisen och ett nytt kolerautbrott i Jemen är det här uppdraget viktigare än någonsin. Det är också en enorm möjlighet att engagera våra medarbetare som brinner för det här arbetet. Vi ser fram emot att genomföra fler uppdrag med UNICEF i framtiden, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian och UNICEF

Det här är fjärde gången som Norwegian och UNICEF skickar ett plan fullastat med mediciner och annan nödvändig utrustning för att hjälpa utsatta barn. Sedan 2014 har Norwegian och UNICEF flugit ned nödhjälp till Mali, till Centralafrikanska Republiken och till syriska flyktingar i Jordanien. Hjälpinsatserna har hittills räddat över 100 000 barn.

Läs också: Norwegian och UNICEF flyger ned nödhjälp till Mali

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here