Öhoppning i sydöstra Asien – en fantastisk kryssning med segelfartyget Star Clipper

0
487
Öhoppning
Star Clipper på Phuket. Vakna upp varje dag vid en ny fantastisk ö med tropisk natur, spännande kultur med bad- och dykmöjligheter.

Öhoppning i sydöstra Asien – en fantastisk kryssning med segelfartyget Star Clipper

Vakna upp varje dag vid en ny fantastisk ö med tropisk natur, spännande kultur med bad- och dykmöjligheter.

Thailand – en drömvärld till havs

Thailand en drömvärld till havs

Thailands övärld är ett paradis för alla som älskar hav, bad, snorkling, dykning och vattensporter. Att komma till härliga grönskande öarna med ett segelfartyg är en upplevelse i sig själv. Att starta dagen med att segla in till en ny tropisk ö med vind i seglen är en fantastisk upplevelse.

Star Clipper tar dig med på veckokryssningar till öar som Ko Surin, Similan, Hin Daeng, Ko Rok Nok, Ko Kradan och Ko Hong, och den vackra stranden Phang Nga Bay. Alla öarna inbjuder till avkoppling och tid att göra bara det man har lust till. Ren avkoppling och riktig semester med andra ord. En av dagarna kommer man till Langkawi och får uppleva ett annat land och en annan kultur i den här delen av Asien.

Kryssningarna startar och slutar i Phuket och ger en bra möjlighet att förlänga semestern på land.

Start i Singapore

Star Clipper Singapore

Som alternativ kan man starta kryssningen i Singapore, fortsätta till Malacca och Langkawi i Malaysia. Man får också uppleva Thailands övärld med Ko Adang, Ko Hong, Ko Miang, samt Phang Nga Bay och avsluta i Patong Bay i Phuket.

Se Indonesien från havet

Indonesien

Älskar du Bali? I så fall är en veckokryssning från och till Bali en helt otroligt spännande möjlighet till att se den indonesiska övärlden från havet. Norska Hilde Palladino bor på Bali och var nyligen med på en Balikryssning. – Jag var så imponerad av det flotta fartyget. Det var så ståtligt och välskött. Det var en upplevelse bara att vara ombord, fortsätter Hilde. Hon hittade sin favoritplats i nätet i fören på fartyget för att njuta maximalt av utsikten över himmel, sol och det klara blå vattnet. – Jag älskar att simma, snorkla och dyka och det var så enkelt från fartyget. Dessutom har Indonesien ett rikt djur och växtliv som man kommer nära, som en Jurassik Park känsla. Landet är otroligt frodigt och fantastiskt vackert och kulturen upplevs vid ankomsten till både kända och okända öar och ofta till ljuvligaste vita stränder berättar Hilde Palladino.

Hon kom också till en av sina favoritöar, Komodo, med underbara snorkelområden. – Vi fick uppleva en av världens sju rosa stränder skapad av finkornig röd korallsand. En storslagen upplevelse! Indonesien är perfekt för ”Äventyrsturism”, påpekar Hilde.

Tallship, segling och livet till sjöss

Tallship

Som passagerare är du inte en del av besättningen men du är välkommen att vara med när man ska sätta segel. Besättningen ombord älskar att segla och det är en stor del av upplevelsen att se dom ”in action”. De kan lära dig att klättra upp i masten, självklart med säkerhetsutrustning. Utsikten från masttoppen blir helt klart en av resans höjdpunkter.

Om Star Clippers

Star Clippers har idag tre av världens största segelfartyg. Fartygen kan ankra i mindre vikar och besöka hamnar som andra kryssningsfartyg inte kan besöka. Star Clippers erbjuder faciliteter och en atmosfär som på en privat yacht.

Service av hög standard erbjuds av en tillmötesgående besättning. Alla tre fartygen har teakdäck, swimmingpooler, en informell stämning, en trevlig Tropical Bar på däck samt pianobar och är stora nog att erbjuda första klassens inkvartering och måltider.

De två mindre fartygen, Star Flyer och Star Clipper, tar 170 gäster vardera med en besättning på 74 medan Royal Clipper tar 227 gäster och har en besättning på 106.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here