Norwegian mestadels positiv till regeringens flygstrategi

0
412
regeringens flygstrategi
regeringens flygstrategi

Norwegian mestadels positiv till regeringens flygstrategi

Infrastrukturminister Anna Johansson presenterade idag en ny flygstrategi som betonar betydelsen av flygets roll för tillgängligheten och att kapaciteten på Arlanda behöver utökas med fler direktlinjer. Detta är mycket positivt. Samtidigt påtalades det att regeringen står fast vid förslaget att införa en flygskatt, något som får rakt motsatt effekt.

Regeringens flygstrategi

– Vi vill gärna bidra till ökad tillgänglighet i Sverige och med en beställning på flera hundra nya flygplan har vi möjlighet att lansera många nya direktlinjer och göra Sverige till en storflygplats med direktförbindelser till länder som aldrig tidigare funnits, precis som infrastrukturminister Anna Johansson önskar, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Sverige är ett avlångt land med stora avstånd där bra flygförbindelser är avgörande för tillgängligheten. I flygstrategin som presenterades idag framgår det att regeringen anser att flyget spelar en oerhört viktig roll för tillgängligheten i Sverige, att den bidrar starkt till ökad syssselsättning och ökad turism.

Vidare framgår det att ett av fokusområdena är att stärka Arlanda som nav och storflygplats med fler direktflyg till långväga destinationer i Asien. Det framgår också att US preclerance (amerikansk gränskontroll) är viktigt eftersom det leder till att fler väljer att resa till USA via Arlanda. Allt dett är något som Norwegian är mycket positiv till. Det som däremot är oroväckande är att regeringen står fast vid ambitionen att införa en flygskatt.

 

Läs fler Norwegian nyheter >>

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here