Resa till Barbados, närmare än du tror!

0
454
Resa till Barbados
Coral Cove, Barbados

Resa till Barbados, närmare än du tror!

Barbados ger dig mer än sol, stränder, nöjen och rom. Det ger en semester av tillbakalutad lyx för Skandinaver denna vinter.

Resa till BarBados – Din personliga upplevelse

Barbados har en rik kultur och det är festivaler på gång varje månad. Sport, mat, musik och rom är bara några få teman som profileras för entusiastiska besökare som är ivriga att ta del av landets dagliga liv och händelser.

Barbados

Barbados är en unik korallö, ganska platt med många sandstränder. Det är ett faktum att Barbados är välsignad med underbar sand som ger turisten en drömsemester vid det blå havet.

Om du gillar rom är du i himlen, rom är drinken att njuta av på Barbados. Du kan besöka fyra romdestillerier och smaka på mer än 40 varianter av rom. Det sägs att ön har nästan 12.000 romshops så det finns alltid tid och plats för en rom cocktail.

Alexandra Charles, den kända svenskan som älskar Barbados

”Jag blev förälskad i Barbados redan på 70-talet och mitt hjärta finns fortfarande kvar på ön. Jag hade en nattklubb, Alexandra i Stockholm, och premiärministern och turistministern från Barbados besökte oss. SAS hade startat en förbindelse mellan Stockholm och Bridgetown via Zürich. Ministrarna bjöd oss till Barbados för att öppna en nattklubb liknande Alexandra i Stockholm.”

Alexandra flög till Barbados första gången 1971 och träffade rätt människor. Året efter, 1972, öppnade hon sin nattklubb.

Barbados Hamn

”Jag reste mellan Sverige och Barbados under många år och jag bara älskade ön. Barbados är en sådan underbar plats med älskvärda människor, vackra stränder och havet är som en dröm. Jag älskar att simma där, det är mitt paradis. Ön har mycket att erbjuda. Du kan upptäcka den vilda östkusten, de gamla plantagerna, regnskogen, den dramatiska Northpoint, restauranger i alla kategorier och ett rikt nattliv. Men för mig är det allra bästa klimatet. Barbados är mitt andra hemland” säger Alexandra Charles.

Skyddad från orkaner

Barbados fungerar som vanligt och blev inte drabbad av orkanerna i höstas. Ön är skyddad mot stormarna och byggnader och stränder är intakta. Barbados var extremt lyckligt lottad i jämförelse med andra karibiska öar.

Sandals Royal

”Vi har många nya intressanta hotellprojekt som öppnar för första gången som Sandals Royal, ett all inklusive hotell. Eller sådana som just genomgått en uppgradering som Sea Breeze Hotel, det all-suite Divi Southwinds och boutigue hotellet Bougainvilla Beach Resort. Efter en stadig ökning av skandinaver till våra stränder i år så är vi redo att erbjuda mer denna vinter” säger Anita Nightingale, Director of Barbados Tourism Marketing Europé.

Barbados mat

Sport och kulturella evenemang

Barbados laddar upp för kommande aktiviteter under vintersäsongen.

November

Open Water Festival

Simmare av alla kaliber träffas för en underhållande aktivitet av Träning, Vattensport och underhållning vid Carlisle Bay. Från 1 – 5 November

Barbados Independence PRO Surf Festival

Storslagen surfning av berömda internationella surfstjärnor, tillsammans med surfdemonstrationer, bikinitävlingar, musik och mycket mer. Från 9 – 12 November

Barbados Food and Rum Festival

En extraordinär chans att upptäcka lokala rom cocktails, musik och kulinariska finesser från lokala och internationella kockar såsom Tom Aikens, en stjärnbeströdd Michelin Chef. Från 16 – 19 November

December

Run Barbados Marathon

Löpare kan springa ett helt maraton eller en halvmara, alternativt en 5 km eller 10 km slinga. Från 1 – 3 December

2018

Year of Culinary Experiences

Barbados kommer att vara ’culinary capital of the world’ för att uppmärksamma Barbados gastronomiska kök.

Barbados Independent Film Festival (BIFF)

Filmskapare, producenter och skådespelare på global nivå kommer att presentera sina senaste projekt. Från jan 9 – 14.

Resa till Barbados – Hur kommer man till Barbados

Den goda nyheten är att det är nu blir det enklare ta sig till Barbados från Skandinavien via London. Virgin Atlantic kommer att erbjuda direktflyg till Barbados från Heathrow två gånger i veckan, tisdagar och söndagar, från december. British Airways kommer att öka sina flygningar vintertid från 7 till 12 i veckan från Gatwick. Dessutom erbjuder Condor flygningar från Frankfurt två gånger i veckan med förbindelse samma dag från de Skandinaviska länderna.

Charter semester kan lätt bokas genom Ving.

Barbados Year of Sports

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here