SAS börjar flyga direkt till Malaga från Skellefteå

0
798
Malaga från Skellefteå

SAS börjar flyga direkt till Malaga från Skellefteå

SAS släpper sommarprogrammet för 2018 nästa vecka, men kan redan nu presentera en av nysatsningarna – SAS första direktlinje från Norrland till Spanien i form av en direktlinje mellan Skellefteå och populära Malaga.

Flyg till Malaga från Skellefteå

SAS kommer att flyga till och från Malaga på tisdagar och lördagar, med start den 16 juni. . Flygningarna kommer att ske med en fabriksny A320neo med 180 säten på linjen, och 15-18 % mindre bränsleförbrukning och därmed mindre utsläpp än sin föregångare.

– Vi fortsätter att anpassa våra destinationer efter våra kunders önskemål, och ser att allt fler vill resa med oss på fritiden, inte minst på sommaren. Vi fortsätter även i år att satsa på Spanien, där antalet resenärer till Malaga bara ökar, och vi gläds nu åt att öppna en direktlinje dit även från Skellefteå, säger Anders Wahlström, försäljningschef, SAS Sverige.

– SAS etablering av en ny reguljär linje ut i Europa skapar nya förutsättningar för vår regions tillgänglighet. Den utveckling vi haft och Skellefteås optimala geografiska läge skapar gynnsamma förhållanden för nya linjer. Skellefteås placering på mitt på Norrlandskusten innebär att upptagningsområdet för den nya linjen sträcker sig från Luleå ner till Umeå och dessutom fångar upp passagerare från inlandet, säger Robert Lindberg, vd Skellefteå Airport.

I det pågående vinterprogrammet har SAS en rad spännande nyheter, som Eilat, Madeira, Chambéry i de franska alperna och Miami från Stockholm.

Tidtabell

Skellefteå – Malaga, avgår lördagar kl. 19.30 och landar 00.15
Malaga – Skellefteå, avgår lördagar kl. 13:50 och landar 18.40
Skellefteå – Malaga, avgår tisdagar kl. 19.30 och landar 00.15
Malaga – Skellefteå, avgår tisdagar kl. 13:50 och landar 18.40

Förutom nya direktlinjer satsar SAS nu även på att införa nya kabiner på samtliga kort- och medeldistansflyg. De nya kabinerna installeras löpande mellan 2017-2019.

Läs också: SAS öppnar ny flyglinje mellan Örnsköldsvik och Stockholm

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here