Nu får passagerarna njuta av nya terminalen i Helsingfors

0
405
terminalen i Helsingfors
terminalen i Helsingfors

Nu får passagerarna njuta av nya terminalen i Helsingfors

Med start på måndag 27 februari kommer passagerarna på Tallinks båda höghastighetsfartyg Star och Megastar börja använda den nya terminalen T2 i Västra Hamnen i Helsingfors. Den nya gångvägen till fartygen kommer att korta vägen mellan terminal och fartyg avsevärt.

Terminalen i Helsingfors

– Vi är väldigt nöjda med att den helt nya och moderna terminalen T2 i Helsingfors kommer att ge höghastighetspassagerarna en perfekt start och ett perfekt avslut på deras resor. Anläggningen är väldigt estetiskt tilltalande men det som är minst lika viktigt är att den ligger i stort sett bredvid fartygen som ankommer och avgår från Helsingfors. Inga fler långa promenader, bara fin utsikt och snabb tillgänglighet, säger Margus Schults, CEO på Tallink Silja Oy i Finland.

Eftersom det nu finns två terminaler i Västra Hamnen i Helsingfors, vill Tallink Silja uppmana alla resenärer att innan resan dubbelkolla vilken terminal deras fartyg ska avgå ifrån.

Spårvagnarna 6T och 9 har hållplatser vid båda terminalerna, där finns även taxistopp och parkeringsplatser för bussar. Adressen till West Terminal 1 är Tyynenmerenkatu 8 och till West Terminal 2, Tyynenmerenkatu 14
– Vi vill å det varmaste tacka Helsingfors hamn och Helsingfors stad för det smidiga samarbetet med byggandet av West Terminal 2 och för utvecklingen av hela Västra Hamnen-området, säger Margus Schults.

Rederiets tredje fartyg på rutten Tallinn–Helsingfors, Silja Europa kommer att fortsätta att använda samma kaj som tidigare och anlända och avgå från terminal T1, så ingenting kommer att förändras för passagerarna på det här fartyget.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here