TheFork festival – Delikat restaurangnota när 150 krogar deltar i matfestival

0
344
TheFork Festival
Idag startar TheFork festival, festivalen som gör det möjligt för krogälskare att äta för halva priset på 150 restauranger i Stockholm och Göteborg.

TheFork festival – Delikat restaurangnota när 150 krogar deltar i matfestival

Under tre veckor i oktober, med start idag, erbjuder 150 restauranger i Stockholm och Göteborg sina gäster halva priset på matnotan. Detta i samband med att TripAdvisors bordsbokningsapp TheFork fyller tio år.

För tio år sedan skapades bordsbokningstjänsten TheFork av en grupp franska matälskare. Sedan 2014 är företaget ett dotterbolag till TripAdvisor och den bokningsapp som samarbetar med flest restauranger i Europa.

TheFork Festival – Matfestival

Firandet, TheFork Festival, pågår mellan den 2-25 oktober på 150 krogar i Stockholm och Göteborg. De medverkande restaurangerna erbjuder 50% rabatt på sin ordinarie á la carte (exkl. dryck) och bokningar går att göra på thefork.se eller i TheFork-appen (iOs och Android).

Stockholmskrogarna Napolyon Bistro & bar och Cultur Bar & Restaurang samt Göteborgs Bocado är några av de restauranger som deltar i festivalen.

– Det här är andra gången vi medverkar i en matfestival anordnad av TheFork och för oss ger det en bra boost med många bokningar, glada gäster och dessutom har antalet besökare ökat även efteråt, säger Anton Lindeborg, delägare på Napolyon i Stockholm.

– Vår ambition är att bjuda in till den här typen av matfest två gånger om året för att fler ska ha möjligheten att upptäcka nya restauranger och kanske därmed hitta nya favoriter. Den här gången pågår TheFork festival i hela tre veckor. Dels för att Thefork fyller tio år men också för att vi nu börjat etablera oss ordentligt även på den svenska marknaden, säger Maximilien Kauffmann, Country Manager på TheFork i Sverige och Danmark.

TheFork samarbetar idag med över 40 000 restauranger i 11 länder. Sajten har ca 15 miljoner besökare i månaden och har laddats ned som app över 9 miljoner gånger.

Höstens TheFork Festival samarbetar med livsstilsportalen Chevaleresk.se. Reklamfilmen är inspelad på Napolyon Bistro & bar i Stockholm.

Om TheFork

TheFork, en dottersajt till TripAdvisor, är en tjänst för matinspiration och bokning av restauranger. Med ett nätverk på över 40 000 restaurangpartners över hela Europa är TheFork redan den ledande tjänsten för onlinebokningar i Frankrike, Spanien, Italien, Belgien, Holland och Schweiz. Hos TheFork kan besökare välja restaurang utifrån faktorer som användarrecensioner, plats, pris, tillgänglighet och typ av kök. Via tjänsten ges besökarna också möjligheten att ta del av inspirerande specialerbjudanden och tjäna in lojalitetspoäng som ger rabatt att använda på restaurang ansluten till lojalitetsprogrammet. TheFork finns på webben och som app för Apple, Android och Windows. Hittills har appen laddats ner totalt 9 miljoner gånger och på sajten har i dagsläget 8 miljoner omdömen. Under eAwards 2015 vann TheFork pris för bästa app inom e-handel.

TheFork festival – Delikat restaurangnota när 150 krogar deltar i matfestivalClick To Tweet

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here